Detox Nedir ?

Detox Nedir ?

Nerox Tea  çayını kullanana kadar farklı farklı yöntemler
deneyip istediğiniz kiloya erişemediniz mi ?
Bunun nedeni vücudunuzdaki farklı toksinler ve ödemin bulunduğu
bunlardan kurtulamadığınız sürece fazla kilolarınızdan kurtulamayacağınızı
biliyormuydunuz?

Haydi Nerox Tea çayı ile bunlardan kurtulmak için START verelim.

Peki Nerox Tea  çayı nedir ?
Nerox Tea çayı tamamen bitkilerin özlerinden elde edilen ekstaktlardan
oluşup vücudunuzdaki fazlalıklarla savaşarak sizi zayıflığa kavuşturacak
en iyi karışımlardan oluşmuştur.

DETOX

Modern yaşam içerisinde farkında olarak ya da olmayarak bedenimize aşırı yükleniriz. Soluduğumuz hava, yediğimiz işlenmiş gıdalar, içtiğimiz su, yaşadığımız stres vücudumuzdan kolaylıkla atamayacağımız toksik birikim oluşturur. Hastalıklardan korunmak, gençlik enerjimizi ve görünümümüzü uzun zaman devam ettirebilmek için, bedenimizdeki bu toksik birikimi dışarı atmamız gerekir.
Detoks, vücudumuza çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmaktır.
Detoksta amaç vücudumuzu toksinlerden arındırarak sağlığımızı korumak, vücudumuzdaki sıvıların asitleşmesini önlemek, asit -baz dengesini korumaktır.
Vücutta toksinlerin tutulmasının iki temel sebebi vardır:
Birincisi; havada, suda ve yiyeceklerde, doğal olmayan çevresel toksinlere aşırı miktarda maruz kalmamız nedeniyle oluşan, metabolizmanın doğal seviyenin çok üstünde toksin yüklenmesi.
İkincisi ise, hiperaktif modern yaşam stilleri, aşırı yorgunluk ve sağlıksız kişisel alışkanlıklar yüzünden zayıflayan sinir sistemi sebebiyle işlemeyen normal atılım sürecidir.’
Herkesin belirli aralıklarla vücudunu dinlendirmeye ve temizlemeye ihtiyacı vardır. Aslında vücutlarımız her gün, özellikle gece ve sabah erken saatlerde, kendisini temizlemeye programlanmıştır. Terleme, solunum, idrar yapma, dışkılama ve safra oluşumu gibi doğal yollarla toksinlerden arınırız.

Detoks yapması gereken kişileri sıralamak gerekirse;

Bir sağlık sorunu yaşamayan sadece fazla kiloları nedeniyle zayıflama programına girenler,
Kendini sürekli yorgun ve güçsüz hissedenler,
Sabah uyanmakta zorlananlar,
Bitkinlik, yetersizlik, halsizlik şikayetleri olanlar,
Hareketsiz bir yaşam sürdürenler,
Aşırı stresli çalışanlar,
Zihinsel bulanıklık, irritasyon, gözaltında morluklar oluşanlar,
Sık seyahat edenler,
Nefesi ve bedeni kötü kokanlar,
Ödem, gaz, şişkinlik şikayetleri olanlar,
Kabızlık sorunu veya sık sık ishal olanlar,
Yeterli su içmeyenler,
Alkol ve kafeini fazla alanlar,
Sigara kullananlar,
Cildinde yara ve aknesi bulunanlar,
Midesi bulananlar,
İşi nedeniyle kimyasal malzemelerle çalışanlar,
Sık sık başağrısı ve sırt ağrısı olanlar,
Sürekli ilaç kullananlar,
Fazla miktarda fast food, kızartma tüketenler,
Her gün sebze-meyve tüketmeyenler; detoksa ihtiyaç duyabilir.

Kimler detoks yapmamalı;

Hamileler ve emziren anneler,
Bağışıklık yetmezliği sorunu olanlar,
Sistemik, ağır ve uzun süreli hastalığı olanlar (şeker ve inflamatuar bağırsak hastalığı),
18 yaş altında, 80 yaş üstünde olanlar için detoks zararlı olabilir.

 

Detoksun Faydaları Nelerdir ?

Dolaşım Sistemine Faydası : Vücudun dolaşım sistemi hızlanarak, sağlıklı besinlerle dolması sağlanır. Hızlanan metabolizma sayesinde kişi daha kolay kilo verir.
Cilt Hastalıklarına Karşı Faydası : Cilt daha rahat nefes alır. Yıpranmış ciltler, eski ve bakımlı hallerine dönerler. Özellikle de alerjik durumlardan ötürü ciltlerde oluşan bozukluklar, detoks sayesinde en aza indirilmektedir.
Sindirim Sistemine Faydası : Düzenli bir şekilde yapılan detoks sayesinde, özellikle vücudun oldukça bitkin kalan organlarının dinlenmesine yardımcı olduğu gözlenmiştir.
Boşaltım Sistemine Faydası : Bağırsak, böbrek ve cilt yoluyla toksinlerden arındırılması sayesinde, pek çok idrar yolu ve bağırsak enfeksiyonunun en aza indirilmesi sağlanmaktadır.
Karaciğer Organına Faydası: Düzenli ve bırakılmadan yapılan detoks ile karaciğerler de bulunan toksinlerin dışarıya atılımı kolaylıkla gerçekleşebilmektedir.
Kişinin kendisini zinde hissetmesine yardımcı olur.
Vücuttaki şeker, tuz ve kan dolaşımı dengesizliğini sabit bir konuma getirir.
Kişinin hem bedensel hemde ruhsal açıdan rahata kavuşmasını sağlar.
Sınav stresi başta olmak üzere, pek gergin dönemin daha rahat geçmesini sağlar.
Erken yaşlanmanın önüne geçer.
Hanımların özel günlerini sancısız geçirmesine yardımcı olur.

Detoksun Güzelliğe Faydaları :

Yapılacak üç günlük bir detosk programı sayesinde;
Cilt dokuları daha pürüzsüz ve yumuşak olacak.
Cildiniz dinlenmiş, yenilenmiş ve canlanmış olacak.
İnce çizgilerin görünürlüğü daha da azalacak.
Cilt kızarıklıkları, lekeler ve alerjiler kaybolacak.
Cildin doğal parlaklığı geri gelecek.
Gözlerdeki ak daha beyaz olacak.

Detoksun Yan Etkileri ( Zararları )

Dengesiz ve programsız bir şekilde yapılan detoks uygulamaları sonucunda, kişilerin ölümlerine dahi yol açacak derecede olumsuz yan etkilerde görülebilmektedir.
Vücut direncini düşürerek günlük hayatımızın aksamasına sebebiyet vermektedir.
Bununla birlikte, temel yaşamsal organların çalışmasını engelleyecek düzeyde bir beslenme yetersizliğine yol açmaktadır.
Dengesiz beslenme, açlık ve bitkinlik gibi hallerde ise kalbin yavaşlamasına sebebiyet vermektedir.
Bazı zamanlarda vücut dengesi ile metabolizmasını bozar ve bu sebeple yağların yakılması zorlaşır.

 

Detoks Diyetleri ve Aşamaları

1. Arınma Diyeti : Çeşitli sıvı detoksları uygulanabilir. Bu esnada et, şeker ve tuzlu gıdalardan mümkün oldukça uzak durulması gerekmektedir.
2. Yeniden Yapılanma: Detoksun ikinci aşamasıdır ve sistemimiz kendisini yavaş yavaş yeniden ve daha sağlıklı bir şekilde kurmaya başlamaktadır.
3. Olanı Koruma : Son aşamada ise, diyet ile yaptıklarımız sonuç göstermeye ve kalıcı bir hal almaya başlamaktadır.

Bir detoks diyeti nasıl olmalıdır?

İlk kural; detoksun arınma demek olduğunu hatırlayalım ve bu sebeple zararlı toksinlerden uzak duralım. Örneğin; mangalda pişirilmiş besinleri yememeli, sigara ve alkolden uzak durmalı, içeriğini bilmediğiniz, çok fazla katkı maddeli gıdaları almamalısınız.
Bunun yanında dört temel besin grubundan ( et-tavuk- balık-kuru baklagiller, süt-kefir-yoğurt, tahıllar, taze sebze ve meyveler) kişinin ihtiyaçlarına göre yeterli ve dengeli olarak tüketilmelidir.
Ayrıca bol su içilmeli, yeterli miktarda diyet lifi alınmalıdır.

Sebze ve meyveler detoks diyetlerinin vazgeçilmez besinleridir ve özellikle taze olarak tüketimi arttırılmalıdır.
Sebze ve meyvelerin içinde bulunan başta C vitamini, diğer vitamin-mineraller, aktif bileşenler ve lifler sayesinde bedenimiz daha sağlıklı, dinç ve güzel görünür. Vücudumuza sayısız kaynaktan giren yabancı maddelerle savaşmasında görev alırlar. Rengini veren maddeler sayesinde güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Kanser başta olmak üzere; hipertansiyon, kalp hastalıkları, barsak ve mide rahatsızlıkları, kabızlık, cilt kuruluğu gibi hemen her türlü hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde en az ilaçlar kadar değerlidirler.

Beslenme Dışında Toksin Alımını Azaltmak İçin Neler Yapmalıyız?

PİŞİRME METOTLARI: Kızartma yapmamaya, yağı aşırı ısıtmamaya özen göstermeli, haşlama ya da buharda pişirme usullerini tercih etmeliyiz. Ayrıca pişirme yapılan kapların cam, porselen veya paslanmaz çelik olmasına dikkat etmeliyiz.
SABUNLAR VE DETERJANLAR: Bulaşık veya banyoda kullandığımız sabunların, bitkisel özlerden olmasına dikkat etmeli, kimyasal katkılı ürünlerden kaçınmalıyız.
DENİZ SUYU MUCİZESİ: Deniz suyun temizliğinden eminseniz, her gün birkaç damla deniz suyunu içme suyuna damlatarak içmeniz vücut asit dengeniz için son derece yararlı olacaktır.
DENİZ VE DAĞ HAVASI: Buralarda havanın iyonizasyonu ve kalitesi farklı olduğundan, sağlık üzerinde oksijen arttırıcı ve denge düzenleyici etkileri vardır.
DUŞ VE BANYO: Sıcak suyun ve su ile masajın faydaları çoktur. Ayrıca ölü derilerimizden arınarak gözeneklerimizi açtığımız zaman toksinlerden daha kolay kurtulabiliriz. Cilde kuru fırçayla yapılan masaj kan dolaşımını hızlandırıp, ciltteki oksijen oranını arttırır.
DETOKS SAĞLAYAN ÇAYLAR: Öncelikle yeşil çay olmak üzere birçok bitkisel çayın detoks etkisi yüksektir. Ginseng, papatya, ginko biloba, kırmızı pancar, ekinezya, zencefil, meyankökü gibi.
KOKULAR: Kimyasal kokular bu kategoriye girmezler ve zararları da vardır. Kokular bizim tahminimizden çok daha önemlidir. Çağlar boyunca çeşitli hastalıklar insanlığı tehdit ederken, bu virüs ve bakterilerden en az etkilenen veya hiç etkilenmeyen insan grubu, çiçekler, çiçek suları ve yağlarıyla uğraşanlar olmuş.
VİTAMİNLER: Detoks yaparken, beslenme programınızı ve diğer tedavilerinizi desteklemek için alınması gereken vitaminler: B vitaminleri (özellikle B3), çinko, kalsiyum, selenyum, A vitamini, C vitamini ve E vitamini olarak özetlenir.

Sonuç: Her şeyden önce kişinin kendi bedenine olan saygısından ötürü ona iyi bakması gerekmektedir. Maalesef, günlük hayatımızda tüketmek zorunda kaldığımız bir çok sağlıksız besin yüzünden vücudumuzda gelişen dirençsizlik durumu, dengeli bir detoks diyeti ile tamamen ortadan kalkabilir. Bunun için yapılması gereken en önemli şey, sağlam bir ön araştırmayla, yapılacak olan diyet esnasında pek çok vitaminden de mahrum kalmamak olmalıdır. Özellikle de yeşil içeceklerle yapılacak olan detokslar bu açıdan çok daha faydalı görünmektedir.